Päärynä-aprikoosipiiras
Paras aprikoosisose löytyy lastenruokien hyllyltä! Se sopii erinomaisesti tähän herkulliseen päärynäpiiraaseen, joka saa lisäksi hienoa makua paahdetuista manteleista.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
6-8 palaa
- 150 g voita
- 3,5 dl vehnäjauhoa
- 0,5 dl kylmää vettä
- 1 muna voiteluun
Täyte
- 5-6 päärynää, kuorittuna ja halkaistuna
- 3 dl sokeria
- 5 dl vettä
- 1 pala kanelitankoa
- 1 purkki aprikoosisosetta
- 1 pussi mantelilastuja paahdettuna
Valmistusohje
1. Nypi voi ja jauho muruiksi, lisää vesi ´ja sekoita nopeasti sileäksi taikinaksi. Pane muovipussiin ja jääkaappiin tunniksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Ota erilleen 1/4 taikinasta, kauli loput ja vuoraa piirasvuoka sillä. Pistele pohja ja pane vuoka kylmään hetkeksi.
3. Keitä vedestä ja sokerista liemi, lisää kanelitanko ja päärynänpuolikkaat, keitä päärynät lähes pehmeiksi. Leikkaa päärynänpuolikkaat lohkoiksi ja jaa ne piiraspohjalle. Levitä aprikoosisose ja paahdetut mantelilastut päälle. Kauli loppu taikina ota siitä taikinapyörällä pitkiä nauhoja ja puno niistä ristikko piiraan päälle. Penslaa vatkatulla munalla ja paista 25 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku