Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Päärynä-aprikoosipiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Paras aprikoosisose löytyy lastenruokien hyllyltä! Se sopii erinomaisesti tähän herkulliseen päärynäpiiraaseen, joka saa lisäksi hienoa makua paahdetuista manteleista.

6-8 palaa

  • 150 g voita
  • 3,5 dl vehnäjauhoa
  • 0,5 dl kylmää vettä
  • 1 muna voiteluun

Täyte

  • 5-6 päärynää, kuorittuna ja halkaistuna
  • 3 dl sokeria
  • 5 dl vettä
  • 1 pala kanelitankoa
  • 1 purkki aprikoosisosetta
  • 1 pussi mantelilastuja paahdettuna

Valmistusohje

1. Nypi voi ja jauho muruiksi, lisää vesi ´ja sekoita nopeasti sileäksi taikinaksi. Pane muovipussiin ja jääkaappiin tunniksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Ota erilleen 1/4 taikinasta, kauli loput ja vuoraa piirasvuoka sillä. Pistele pohja ja pane vuoka kylmään hetkeksi.

3. Keitä vedestä ja sokerista liemi, lisää kanelitanko ja päärynänpuolikkaat, keitä päärynät lähes pehmeiksi. Leikkaa päärynänpuolikkaat lohkoiksi ja jaa ne piiraspohjalle. Levitä aprikoosisose ja paahdetut mantelilastut päälle. Kauli loppu taikina ota siitä taikinapyörällä pitkiä nauhoja ja puno niistä ristikko piiraan päälle. Penslaa vatkatulla munalla ja paista 25 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Päärynäpiirakka