Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mustikka-kaurakeksit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Iki-ihaniin kaurakekseihin sopivat myös kotimaiset kuivat mustikat. Kokeile myös kuivatuilla gojimarjoilla, karpaloilla, tyrnillä tai hedelmäpaloilla.

30-40 kpl

  • 125 g sulatettua margariinia
  • 1 dl kuivattuja mustikoita (Biokia 1 pss, 50 g)
  • 1 dl sokeria
  • 4 dl Myllyn Paras Iso (tai tavallisia) Kaurahiutaleita
  • ¾ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • ¾ dl kevytkermaa (laktoositon käy) tai kaurakermaa

Valmistusohje

Iso kaurahiutale valmistetaan kokonaisista leikkaamattomista kauranjyvistä, jotka esikypsytetään ja litistetään hiutaleiksi

Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasvaan ohjeen järjestyksessä. Sekoita sooda kermaan ja lisää seos taikinaan. Ota taikinasta lusikalla pieniä nokareita uunipellille ja painele ne tasaisiksi. Paista 200-asteisessa uunissa 5–8 min.

Vinkki: Kokeile myös kuivatuilla gojimarjoilla, karpaloilla, tyrnillä tai hedelmäpaloilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Keksit