Omenariisi
Tämä omenajälkiruoka maistuu parhaimmalta, jos se valmistetaan tuoksuvista, ohutkuorisista kotimaisista omenoista. Tämä on kunnon vanhanajan jälkiruoka, joka sopii hyvin päivällisen loppuun.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 dl riisiä
- 3 dl vettä
- 4-6 hapanta omenaa
- ½ rkl vaniljasokeria
- kanelia
- 2 dl kuohukermaa
- 4 dl omenasosetta
- 2-3 rkl valkoviiniä
Valmistusohje
1. Kuori omenat, poista kodat ja kuutioi pieneksi. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan, kun riisi on lähes kypsää, lisää omenakuutiot, vaniljasokeri ja hieman kanelia.
2. Anna kaiken kiehua kunnes riisi on täysin pehmeää ja omenakuutiotkin ovat pehmenneet. Maista, mausta tarvittaessa ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja kääntele riisiin.
3. Kuumenna omenasose ja viini. Asettele omenariisi lautasille tai tarjoilukulhoon ja tarjoile lämpimän omenasoseen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku