Omenahilloke on hyvä omenasadon ajan välipala tai virkistävä jälkiruoka. Tarjoa kermavaahdon kanssa.

4 annosta

  • 4-5 kiinteää, hapanta omenaa
  • 5 dl vettä
  • 3 dl sokeria
  • sitruuna
  • 1 rkl perunajauhoja

Lisäksi

  • kuohukermaa
  • vaniliinisokeria
  • kanelia

Valmistusohje

1. Kuori ja lohko omenat ja poista siemenet. Keitä vettä sokerin kanssa parin minuutin ajan.

2. Pane veteen omenalohkot ja muutama tippa sitruunamehua. Keitä matalalla lämmöllä kunnes omenat ovat pehmenneet. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja sekoita suurus hillokkeeseen. Anna hillokkeen jähmettyä.

3. Vispaa kermavaahto ja mausta vaniljasokerilla ja kanelilla. Tarjoa hillokkaan kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Hillot