Omenahilloke
Omenahilloke on hyvä omenasadon ajan välipala tai virkistävä jälkiruoka. Tarjoa kermavaahdon kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4 annosta
- 4-5 kiinteää, hapanta omenaa
- 5 dl vettä
- 3 dl sokeria
- sitruuna
- 1 rkl perunajauhoja
Lisäksi
- kuohukermaa
- vaniliinisokeria
- kanelia
Valmistusohje
1. Kuori ja lohko omenat ja poista siemenet. Keitä vettä sokerin kanssa parin minuutin ajan.
2. Pane veteen omenalohkot ja muutama tippa sitruunamehua. Keitä matalalla lämmöllä kunnes omenat ovat pehmenneet. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja sekoita suurus hillokkeeseen. Anna hillokkeen jähmettyä.
3. Vispaa kermavaahto ja mausta vaniljasokerilla ja kanelilla. Tarjoa hillokkaan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa