Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Virolainen sillisalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Virolaiseen joulupöytään kuuluu ehdottomasti punajuurten kauniisti värjäämä sillisalaatti. Se sisältää sisältää sekä kalaa että lihaa. Lisänä kannattaa tarjota miedosti hapanta täysjyväleipää.

Ainekset

  • 2 etikkapunajuurta
  • 1 liotettu sillifilee
  • 2 etikkakurkkua
  • 3 keitettyä, kylmää perunaa
  • 1 pieni omena
  • 2 kovaksi keitettyä munaa
  • 2 dl vähärasvaista keitettyä lihaa

Koristeluun

  • 2 kovaksi keitettyä munaa
  • 1 etikkapunajuuri

Kylmä kastike

  • 2 dl kermaviiliä
  • ½ rkl makeaa siirappia
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • 1/4 tl etikkaa

Valmistusohje

1. Sekoita kermaviili, sinappi, suola, sokeri ja etikka kastikkeeksi. Tarkista, että muka on hapanimelä. Nosta jäähtymään.

2. Leikkaa punajuuret, sillifilee, kurkut, perunat, omena, munat ja keitetty liha pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset ja lisää joukkoon kastike juuri ennen tarjoilua.

3. Leikkaa koristeluun tarkoitettu punajuuri kuutioiksi. Kuutioi munan keltuainen ja valkuainen erikseen. Siirrä salaatti kulhoon ja levitä kuutioidut valkuaiset ja keltuaiset sekä kuutioita punajuuri vinoraidoiksi salaatin päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Sillisalaatti