Virolainen sillisalaatti
Virolaiseen joulupöytään kuuluu ehdottomasti punajuurten kauniisti värjäämä sillisalaatti. Se sisältää sisältää sekä kalaa että lihaa. Lisänä kannattaa tarjota miedosti hapanta täysjyväleipää.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 2 etikkapunajuurta
- 1 liotettu sillifilee
- 2 etikkakurkkua
- 3 keitettyä, kylmää perunaa
- 1 pieni omena
- 2 kovaksi keitettyä munaa
- 2 dl vähärasvaista keitettyä lihaa
Koristeluun
- 2 kovaksi keitettyä munaa
- 1 etikkapunajuuri
Kylmä kastike
- 2 dl kermaviiliä
- ½ rkl makeaa siirappia
- ½ tl suolaa
- ½ tl sokeria
- 1/4 tl etikkaa
Valmistusohje
1. Sekoita kermaviili, sinappi, suola, sokeri ja etikka kastikkeeksi. Tarkista, että muka on hapanimelä. Nosta jäähtymään.
2. Leikkaa punajuuret, sillifilee, kurkut, perunat, omena, munat ja keitetty liha pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset ja lisää joukkoon kastike juuri ennen tarjoilua.
3. Leikkaa koristeluun tarkoitettu punajuuri kuutioiksi. Kuutioi munan keltuainen ja valkuainen erikseen. Siirrä salaatti kulhoon ja levitä kuutioidut valkuaiset ja keltuaiset sekä kuutioita punajuuri vinoraidoiksi salaatin päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa