Klassinen rosolli
Klassinen rosolli ihanine makuineen kuuluu ehdottomasti joulupöytään. Se säilyy jääkaapissa hyvin viikon.
- Ruokavalio: Gluteeniton
1 annokseen
- 4 keitettyä perunaa
- 4 etikkakurkkua
- ½ dl punajuurilientä
- 4 valutettua sillifileetä
- 2 omenaa
- 1 keltasipuli
- 12 pientä säilykepunajuurta
- mustapippuria
Koristeluun
- 2-3 kovaksi keitettyä kananmunaa
- kuohukermaa
Valmistusohje
1. Kuutioi kaikki ainekset, sekoita kulhossa, mausta mustapippurilla ja punajuuriliemellä.
2. Pakkaa salaatti vedellä huuhdeltuun vuokaan, laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.
3. Kumoa rosolli vadille, koristele hienonnetulla kananmunalla ja vatkatulla kermalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku