Perunasalaatti grillimakkaralle
Kermainen perunasalaatti sopii monelle! Tätä salaattia kannattaa valmistaa iso erä kerralla, sillä sitä kuluu yleensä suuria määriä! Valmista salaatti mielellään etukäteen ja säilytä viileässä tarjoiluun asti.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 1 kg keitettyjä kuoriperunoita
- 1 pieni purjo, viipaloituna
- 1 ½ rkl kapriksia
- 1 nippu ruohosipulia, hienonnettuna
- 2 munankeltuaista
- 1 rkl sinappia
- 2 dl rapsiöljyä
- ½ dl kermaviiliä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Sekoita keltuaiset ja sinappi, lisää öljy ohuena norona samalla sekoittaen.
2. Lisää kermaviili, mausta ja sekoita.
3. Kuori ja lohko perunat, sekoita ne purjon, ruohosipulin ja kapristen kanssa.
4. Kääntele kastike perunaseokseen varovaisesti. Ripottele päälle ruohosipulia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku