Uuniomenat raparperikastikkeella

Omenat ja raparperi sopivat mauiltaan hyvin yhteen. Tässä ne saavat vielä seurakseen mantelia ja kanelia.

Neljälle

  • 4 omenaa
  • 2 rkl jääkylmää voita
  • 2 rkl raastettua mantelimassaa
  • 1 tl jauhettua kanelia

Raparperikastike

  • 1 ½ dl raparperimehutiivistettä
  • 2 tl puristettua sitruunamehua
  • 1 maustemitta jauhettua kardemummaa
  • 4 ohutta raparperinvartta
  • 2 rkl vettä

Koristeluun

  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Raparperikastike: Kuumenna mehu. Purista mukaan sitruunamehu, lisää kardemumma. Paloittele raparperinvarret ja lisää kattilaan. Keitä samalla sekoittaen kunnes raparperit pehmenevät, n. 5-10 minuuttia. Lisää kastikkeeseen hieman vettä.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Poista omenista siemenkodat, mutta älä koverra pohjaan asti jotta täyte ei valu ulos. Leikkaa pohjista ohuet palat jotta omenat seisovat tasaisesti. Laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan.

3. Raasta mantelimassa ja voi karkeasti, sekoita mantelimassaan ensin kaneli, sitten voi. Täytä omenat seoksella. Ripottele loput omenoiden päälle. Paista uunissa n. 30 minuuttia tai kunnes omenat ovat täysin pehmeitä. Tarjoile raparperikastikepeililtä, puuteroi päälle tomusokeria.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!