Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Oskarin nopea vasikanfilee

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä luksusruokalaji valmistuu helposti valmiin bearnaisekastikkeen ja pakastettujen hummerinkynsien avulla. Ruoka sopii mainiosti uuteen vuoteen.

Neljälle

  • 600 g vasikanfileetä
  • suolaa ja valkopippuria
  • vehnäjauhoja
  • 8 parsatankoa
  • 8 hummerin sakset
  • 4 viipaletta mustaa tryffeliä
  • 4 dl pakastettua bearnaisekastiketta
  • 8 perunaa

Valmistusohje

1. Aloita perunoista. Kuori ja kuutioi perunat ja paista kullanruskeaksi paistinpannussa, n. 15 minuuttia. Pidä perunat lämpiminä tarjoiluun asti.

2. Leikkaa vasikanfilee 4 palaan ja nuiji ne n. 2 cm paksuisiksi. Suolaa ja pippuroi joka puolelta ja kääntele jauhoissa. Paista kauniin ruskeiksi. Lämmitä bearnaisekastike pakkauksen ohjeen mukaan. Lämmitä parsat.

3. Asettele vasikanfileet lämpimille lautasille. Aseta jokaisen fileen päälle kaksi parsaa ja kaada joka annoksen päälle ¼ dl bearnaisekastiketta. Asettele hummerin sakset ja tryffeli päälle ja tarjoile heti. Paistetut perunat tarjoilet erillisestä kulhosta.

Tuoreimmat aiheesta

Vasikanleike