Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Turskakääröt mätikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hyvän kalan kanssa ei tarvitse konstailla. Vähän kevyesti keitettyjä vihanneksia ja kunnon kastike, muuta ei tarvita.

Neljälle

  • 4 annosfileetä turskaa
  • 1 nippu tilliä silputtuna
  • purjon vihreä osa suikaleina
  • 3 pientä porkkanaa suikaleina
  • 1 lohko juuriselleriä suikaleina
  • suolaa

Kastike

  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 prk rasvakalanmätiä
  • 2 rkl ruohosipulisilppua

Valmistusohje

1. Sekoita kastike ja anna sen maustua.

2. Keitä vihannekset tuskin pehmeiksi vähäsuolaisessa vedessä ja valuta.

3. Suolaa kalafileet. Ripota päälle tillisilppua ja taivuta fileet löysiksi kääröiksi. Pane ne voideltuun kasariin ja keitä miedolla lämmöllä 5-7 minuuttia. Ripottele vihannessuikaleet kalojen päälle ja tuo tarjolle kastikkeen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Turskaa