Osso buco porsaanpotkasta
Klassisen Ossobuco Milanesen juuret ovat Italiassa, ja se valmistettiin alunperin lampaasta tai naudanlihasta. Koristele mielellään klassisilla koristeilla: gremolatalla, hienoksi raastetulla sitruunankuorella jonka olet sekoittanut persiljan kanssa sekä valkosipulinkynnellä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle-kuudelle
- 1 ½ kg vähärasvaista porsaanpotkaa
- 8 pikkusipulia
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 naudanliemikuutio
- 2 dl vettä
- 2 prk kokonaisia tomaatteja
- 2 valkosipulinkynttä, murskattuina
- 2 laakerinlehteä
- 1 dl persiljaa, hienonnettuna
- 1-2 tl basilikaa
- 1 tl timjamia
- 1 porkkana, paloina
- 100 g juuriselleriä, tankoina
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Mausta lihat, ruskista huolellisesti joka puolelta.
2. Ruskista sipulit. Sekoita lihojen kanssa padassa. Puuteroi päälle jauhot, murusta mukaan liemikuutio ja lisää vesi.
3. Lisää persilja ja mausteet.
4. Keitä hiljalleen kannen alla n. 1 ½ tuntia.
5. Lisää porkkanat ja selleri kun puolet keittoajasta on kulunut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku