Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Borssi – venäläinen punajuurikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän klassisen keiton valmistamiseen kuluu hieman aikaa, mutta sen on sen arvoista.

Kuudelle

  • 1 kg naudanlapaa luulla
  • 2 l vettä
  • 3 naudanliemikuutiota
  • 2 laakerinlehteä
  • 6-8 mustapippuria
  • 1 tl timjamia
  • 1 keltasipuli, lohkoina
  • 1 porkkana, paloina
  • 1 fenkoli, viipaleina
  • 1 juurisellerin lohko, suikaleina
  • 7-8 tuoretta punajuurta
  • 1 pieni salaattikiinankaali, hienonnettuna
  • 1 rkl etikkaa
  • 1 rkl kidesokeria
  • suolaa
  • kermaviiliä tarjoiluun

Valmistusohje

1. Irrota lihat luusta ja paloittele. Laita lihat ja luu pataan, kaada päälle vesi ja lisää liemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto. Lisää mausteet.

2. Lisää sipuli, porkkana, fenkoli ja juuriselleri sekä 4 kuorittua ja halkaistua punajuurta. Hauduta pataa hiljalleen kannen alla kunnes liha on mureaa, noin 1-1 ½ tuntia.

3. Mausta soppa etikalla ja sokerilla. Kääntele mukaan salaattikiinankaali ja loput punajuuret karkeasti raastettuina. Poimi luu padasta. Tarjoile keitto kuumana kermaviilinokareen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Punajuurikeitto