Hellapoliisin kana-kasviskrepit

kanakrepit hellapoliisi
Hellapoliisi/Kati Jaakonen

Illanistujaisiin tai evääksi sopivat krepit ovat herkullisia. Voit valmistaa ne jo edellisenä päivänä valmiiksi ja lämmittää hetki ennen tarjoilua. Broilerin voit korvata myös jauhelihalla.

Taikina

  • 5 dl maitoa
  • 2 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 50 g sulatettua voita tai öljyä

Täyte

  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ punainen mieto chilipaprika
  • 1 punainen paprika
  • 100 g lehtikaalia
  • 10 cm pala kesäkurpitsaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 400 g broilerinfileesuikaleita
  • ½ tl suolaa
  • ½ sitruunan mehu
  • 200 g sulatejuustoa
  • mustapippuria myllystä

Pinnalle

  • juustoraastetta
  • rucolaa

Valmistusohje

Mittaa maito kulhoon. Riko joukkoon munat. Lisää vehnäjauhot, suola ja sulatettu voi tai öljy. Sekoita ja anna taikinan seistä mielellään hetki ennen paistamista. Paista kuumalla räiskäle- tai paistinpannulla isoiksi räiskäleiksi.

Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna mieto chilipaprika ja suikaloi paprika. Poista lehtikaalin lehdistä kova lehtiruoti ja leikkaa lehdet reiluiksi paloiksi. Leikkaa kesäkurpitsa suikaleiksi tai kuutioiksi.

Kuumenna öljy ja paista broilerinfileesuikaleet kauttaaltaan. Mausta suolalla. Lisää sipuli, valkosipuli, chilipaprika, paprika, lehtikaali ja kesäkurpitsa. Kääntele muutama minuutti kovalla lämmöllä. Purista joukkoon sitruunan mehu ja lisää sulatejuusto. Sekoita kunnes sulaa. Mausta vielä mustapippurilla.

Tarkista maku. Levitä täyte räiskäleiden päälle ja käännä rullalle. Laita rullat leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta.

Kuumenna uunissa, kunnes juusto sulaa. Koristele rucolalla. Tarjoa!

Parhaat ruokaohjelmat