Kasvilasagne raejuuston kera
Tämä ihana kasviksin ja juureksin täytetty lasagne on oiva vegetaarinen pääruoka. Se sopii myös hyvin noutopöytään.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
6 annosta
- 16 lasagnelevyä
- 1 porkkana
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 1 punainen paprika
- 500 g raejuustoa
- 100 g tuoreita herkkusieniä
Bechamel-kastike
- 100 g voita
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1 litra maitoa
- suolaa ja rouhittua valkopippuria
Tomaattikastike
- 2 prk säilyketomaatteja (kokonaisia)
- 1 porkkana
- 1 sellerinvarsi
- 1 sipuli
- 1/4 tl sokeria
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ punainen chilipalko
- 1 oksa tuoretta timjamia
- 1 oksa oreganoa
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 tl punaviinietikkaa
- voita paistamiseen
- 1 dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Bechamelkastike: Kiehauta maito. Sulata toisessa kattilassa voi, nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon jauhot. Pane kattila levylle ja kaada joukkoon kuuma maito vähän kerrallaan. Keitä ainakin viiden minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Tomaattikastike: Kuori ja hienonna porkkana, selleri ja sipuli, viipaloi valkosipuli ja hienonna chili. Kuullota oliiviöljyssä, kaada joukkoon tomaatit ja anna kastikkeen hautua 20 minuutin ajan. Mausta suolalla, pippurilla, viinietikalla ja sokerilla ja anna sitten kiehua vielä 10 minuutin ajan. Soseuta kastike.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paloittele herkkusienet ja kuullota niitä voissa. Kuori porkkanat ja suikaloi ne sekä kesäkurpitsa ja paprika. Kuullota kasvissuikaleet oliiviöljyssä. Aseta lasagnelevyjä voidellun uunivuoan pohjalle. Lado kerroksittain lasagnelevyjä, kastikkeita, raejuustoa, sieniä ja kasviksia, päällimmäiseksi kerros lasagnelevyjä ja kauhallinen bechamelkastiketta. Ripottele pinnalle juustoa ja paista uunissa 45-50 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku