Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kasvilasagne raejuuston kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä ihana kasviksin ja juureksin täytetty lasagne on oiva vegetaarinen pääruoka. Se sopii myös hyvin noutopöytään.

6 annosta

  • 16 lasagnelevyä
  • 1 porkkana
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 punainen paprika
  • 500 g raejuustoa
  • 100 g tuoreita herkkusieniä

Bechamel-kastike

  • 100 g voita
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 litra maitoa
  • suolaa ja rouhittua valkopippuria

Tomaattikastike

  • 2 prk säilyketomaatteja (kokonaisia)
  • 1 porkkana
  • 1 sellerinvarsi
  • 1 sipuli
  • 1/4 tl sokeria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ punainen chilipalko
  • 1 oksa tuoretta timjamia
  • 1 oksa oreganoa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 tl punaviinietikkaa
  • voita paistamiseen
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Bechamelkastike: Kiehauta maito. Sulata toisessa kattilassa voi, nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon jauhot. Pane kattila levylle ja kaada joukkoon kuuma maito vähän kerrallaan. Keitä ainakin viiden minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Tomaattikastike: Kuori ja hienonna porkkana, selleri ja sipuli, viipaloi valkosipuli ja hienonna chili. Kuullota oliiviöljyssä, kaada joukkoon tomaatit ja anna kastikkeen hautua 20 minuutin ajan. Mausta suolalla, pippurilla, viinietikalla ja sokerilla ja anna sitten kiehua vielä 10 minuutin ajan. Soseuta kastike.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paloittele herkkusienet ja kuullota niitä voissa. Kuori porkkanat ja suikaloi ne sekä kesäkurpitsa ja paprika. Kuullota kasvissuikaleet oliiviöljyssä. Aseta lasagnelevyjä voidellun uunivuoan pohjalle. Lado kerroksittain lasagnelevyjä, kastikkeita, raejuustoa, sieniä ja kasviksia, päällimmäiseksi kerros lasagnelevyjä ja kauhallinen bechamelkastiketta. Ripottele pinnalle juustoa ja paista uunissa 45-50 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislasagne