Paahdettu tomaattisose ja vuohenjuustotoast
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
2 kpl
- kylmäpuristettua rypsiöljyä
- 4 reilua viipaletta Verneri-juustoa
- 2 viipaletta maalaisleipää
- 4 kpl luumutomaatteja
- puolikuivaa marjaviiniä
- tuoretta basilikaa
- mausteeksi suolaa ja mustaapippuria myllystä
- valkosipulia
Valmistusohje
Paista juusto- ja leipäviipaleet kevyesti grillissä kylmäpuristetun rypsiöljyn kera. Puolita luumutomaatit ja asettele pannulle. Kuori ja paloittele kypsyneet tomaatit. Lisää tomaattisoseeseen silputtua basilikaa ja loraus viiniä. Mausta vielä ripauksella suolaa ja lisää mustapippuria suoraan myllystä. Voitele lautanen halkaistulla valkosipulilla ja asettele lämpimät leipäviipaleet juustoineen sen päälle. Tomaattisoseen voit levittää leivän ympärille ja koristella esimerkiksi basilikanlehdillä. Nautitaan puolikuivan marjaviinin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka