Täytetyt siikapihvit

Maija Silvennoinen valmistaa viikonlopuksi rapeapäälliset silakkapihvit. Täytteenä niissä on maukasta tuorejuustoa ja lohta. Lisukkeena maistuvat raikas salaatti ja bataattisose.

Ainekset

  • 4 kpl (600 g) siikafileetä
  • suolaa
  • vastajauhettua valkopippuria
  • 2 rkl sitruunanmehua

Täyte

  • 100 g maustettua tuorejuustoa
  • 8 kpl basilikanlehteä
  • 2 viipaletta kylmäsavulohta

Valmistusohje

Puolita siikafileet ja mausta suolalla. Laita leivinpaperi päälle nahkapuoli alaspäin. Mausta sitruunamehulla ja valkopippurilla.

Levitä tuorejuusto palojen päälle. Puolita kylmäsavulohi viipaleet. Laita neljän palan päälle lohiviipaleet ja basilikanlehdet. Aseta jäljelle jääneet neljä palaa kanneksi.

Paista siikapihvit voissa kummaltakin puolelta kullanruskeiksi. Laita uuninkestävään vuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin viisi minuuttia.

Tarjoa bataattisoseen ja rapean vihreän salaatin kera.

Keitä kuorittu ja paloiteltu bataatti suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Soseuta bataatti perunanuijalla tai sähkövatkaimella. Mausta voilla ja suolalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!