Täytetyt siikapihvit
Maija Silvennoinen valmistaa viikonlopuksi rapeapäälliset silakkapihvit. Täytteenä niissä on maukasta tuorejuustoa ja lohta. Lisukkeena maistuvat raikas salaatti ja bataattisose.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 4 kpl (600 g) siikafileetä
- suolaa
- vastajauhettua valkopippuria
- 2 rkl sitruunanmehua
Täyte
- 100 g maustettua tuorejuustoa
- 8 kpl basilikanlehteä
- 2 viipaletta kylmäsavulohta
Valmistusohje
Puolita siikafileet ja mausta suolalla. Laita leivinpaperi päälle nahkapuoli alaspäin. Mausta sitruunamehulla ja valkopippurilla.
Levitä tuorejuusto palojen päälle. Puolita kylmäsavulohi viipaleet. Laita neljän palan päälle lohiviipaleet ja basilikanlehdet. Aseta jäljelle jääneet neljä palaa kanneksi.
Paista siikapihvit voissa kummaltakin puolelta kullanruskeiksi. Laita uuninkestävään vuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin viisi minuuttia.
Tarjoa bataattisoseen ja rapean vihreän salaatin kera.
Keitä kuorittu ja paloiteltu bataatti suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Soseuta bataatti perunanuijalla tai sähkövatkaimella. Mausta voilla ja suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno