Grillattua halloumia ja munakoisoa

Tämän herkullisempaa ruoasta tuskin tulee! Ihanaa, grillattua munakoisoa lämpimän, grillatun kyproslaisen juuston kera. Tarjoile höyryävän kuumana yrttivoinokareen kera.

Neljälle

  • 2 isoa munakoisoa
  • 200 g halloumijuustoa
  • 50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2 tuoretta tomaattia
  • 1 punasipuli
  • suolaa, pippuria
  • oliiviöljyä, valkoista balsamiviinietikkaa

Yrttivoi

  • 100 g voita
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl persiljaa
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Yrttivoi: Sekoita voi, valkosipuli ja persilja monitoimikoneessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Pakasta voi muovikelmussa tarjoiluun asti.

2. Viipaloi munakoisot ja suolaa viipaleet molemmin puolin. Anna levätä 30 minuuttia, huuhdo sitten viipaleet ja taputtele kuivaksi pyyhkeellä tai talouspaperilla.

3. Kuori ja viipaloi sillä aikaa sipuli ja tomaatit. Sekoita aurinkokuivattujen tomaattien, suolan, pippurin, öljyn ja viinietikan kanssa kastikkeeksi/salsaksi.

4. Grillaa munakoisoviipaleet, viipaloi halloumi ja grillaa. Asettele lämpimille lautasille, lisää päälle salsaa ja yrttivoita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.