Täytetyt munakoisorullat
Tämä on herkullinen kasvispääruoka, jonka voit tarjoilla maukkaan kastikkeen, vaikkapa tomaattikastikkeen, kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 2 munakoisoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- oliiviöljyä
- 1 pkt halloumia
- 10 aurinkokuivattua tomaattia oliiviöljyssä
- 1 ruukku tuoretta basilikaa
- ½ dl tuoretta, raastettua parmesaania
- ½ dl juustoraastetta, joka sulaa hyvin
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Viipaloi munakoisot ½ cm paksuisiksi siivuiksi ja ripottele niille suolaa. Anna levätä 10 minuuttia, huuhdo viipaleet ja kuivaa ne.
2. Penslaa viipaleet oliiviöljyllä. Kuumenna grillipannu ja grillaa munakoisoja muutama minuutti molemmin puolin, niin että ne pehmenevät. Mausta suolalla ja pippurilla. Paloittele halloumi ja laita pala jokaiselle munakoisoviipaleelle. Laita päälle aurinkokuivattu tomaatti ja muutama basilikanlehti, kääri rullalle.
3. Laita rullat voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Ripottele päälle parmesaania ja juustoraastetta. Gratinoi uunissa n. 15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka