Paahdettu valkosipulikeitto
Julkaistu
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4:lle hengelle
- 6 dl kana- tai kasvislientä
- 2 dl kermaa
- n. 5 valkosipulinkynttä
- 1 salottisipuli
- 1 peruna pieninä paloina
- nokare voita
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
Kääri valkosipulit folioon ja paahda nyyttejä 200°c:ssa noin 20 minuuttia. Kuullota salottisipuli ja peruna kattilassa. Lisää liemi ja keitä kunnes peruna on kypsä. Lisää joukkoon valkosipuli ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Hauduta miedolla lämmöllä hetki, jotta maut yhdistyvät. Lisää kerma ja sekoita sauvasekoittimella kunnes keitto on kuohkeaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi