Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paahdettu valkosipulikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4:lle hengelle

  • 6 dl kana- tai kasvislientä
  • 2 dl kermaa
  • n. 5 valkosipulinkynttä
  • 1 salottisipuli
  • 1 peruna pieninä paloina
  • nokare voita
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Kääri valkosipulit folioon ja paahda nyyttejä 200°c:ssa noin 20 minuuttia. Kuullota salottisipuli ja peruna kattilassa. Lisää liemi ja keitä kunnes peruna on kypsä. Lisää joukkoon valkosipuli ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Hauduta miedolla lämmöllä hetki, jotta maut yhdistyvät. Lisää kerma ja sekoita sauvasekoittimella kunnes keitto on kuohkeaa.

Tuoreimmat aiheesta

Sipulikeitto