Paahdettu valkosipulikeitto
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4:lle hengelle
- 6 dl kana- tai kasvislientä
- 2 dl kermaa
- n. 5 valkosipulinkynttä
- 1 salottisipuli
- 1 peruna pieninä paloina
- nokare voita
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
Kääri valkosipulit folioon ja paahda nyyttejä 200°c:ssa noin 20 minuuttia. Kuullota salottisipuli ja peruna kattilassa. Lisää liemi ja keitä kunnes peruna on kypsä. Lisää joukkoon valkosipuli ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Hauduta miedolla lämmöllä hetki, jotta maut yhdistyvät. Lisää kerma ja sekoita sauvasekoittimella kunnes keitto on kuohkeaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa