Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Oton sipulikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ranskalainen erikoisuus, joka on helppo ja halpa valmistaa.

Kuudelle

  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ l lientä
  • 6-7 keskikokoista sipulia, viipaleina
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl timjamia
  • 6 viipaletta vaaleaa leipää
  • juustoraastetta
  • pippuria

Valmistusohje

1. Paahda jauhot kuivalla pannulla ilman että ne palavat. Laita suureen kattilaan ja lisää kuumaa lientä, vatkaa sileäksi.

2. Ruskista sipulit nokareessa voita pannulla, lisää kattilaan. Lisää mausteet. Keitä hiljalleen 20-30 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Jaa soppa uuninkestäville lautasille. Paloittele leipäviipaleet ja laita ne keiton päälle. Ripottele päälle juustoa, gratinoi uunissa.

Tuoreimmat aiheesta

Sipulikeitto