Oton sipulikeitto

Ranskalainen erikoisuus, joka on helppo ja halpa valmistaa.

Kuudelle

  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ l lientä
  • 6-7 keskikokoista sipulia, viipaleina
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl timjamia
  • 6 viipaletta vaaleaa leipää
  • juustoraastetta
  • pippuria

Valmistusohje

1. Paahda jauhot kuivalla pannulla ilman että ne palavat. Laita suureen kattilaan ja lisää kuumaa lientä, vatkaa sileäksi.

2. Ruskista sipulit nokareessa voita pannulla, lisää kattilaan. Lisää mausteet. Keitä hiljalleen 20-30 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Jaa soppa uuninkestäville lautasille. Paloittele leipäviipaleet ja laita ne keiton päälle. Ripottele päälle juustoa, gratinoi uunissa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!