Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sipulikeitto voitaikinakuoressa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4:lle hengelle

  • 5 sipulia
  • (1 rkl voita)
  • n. 1 litra lihalientä
  • hieman Madeiraa tai konjakkia
  • tuoretta timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 10 kpl kokonaisia mustapippureita
  • 1 levy valmista voitaikinaa
  • 1 muna

Valmistusohje

Kuori ja siivuta sipuli. Laita lämpimään kattilaan ja pidä liikkeessä. Kun sipuli on löystynyt, lisää voi ja ruskista hieman sipulia. Lisää mukaan lihaliemi ja mausteet pienessä pussissa tai siivilässä. Anna hautua miedolla lämmöllä vähintään 1 tunti. Poista maustepussi ja anna keiton jäähtyä hetken. Jaa keitto kulhoihin.

Leikkaa voitaikinasta kanneksi sopivat palat. Voitele kupin reunaa hieman rikotulla kananmunalla. Paina taikina kanneksi kulhoon. Voitele taikinakansi munalla ja paista ruukkuja uunissa kunnes voitakina on kauniin kullanruskea. Leikkaa kansi auki ja tarjoile keitto. Taikinakansi toimii keiton kate-leipänä.

Tuoreimmat aiheesta

Sipulikeitto