Sipulikeitto voitaikinakuoressa
4:lle hengelle
- 5 sipulia
- (1 rkl voita)
- n. 1 litra lihalientä
- hieman Madeiraa tai konjakkia
- tuoretta timjamia
- 1 laakerinlehti
- 10 kpl kokonaisia mustapippureita
- 1 levy valmista voitaikinaa
- 1 muna
Valmistusohje
Kuori ja siivuta sipuli. Laita lämpimään kattilaan ja pidä liikkeessä. Kun sipuli on löystynyt, lisää voi ja ruskista hieman sipulia. Lisää mukaan lihaliemi ja mausteet pienessä pussissa tai siivilässä. Anna hautua miedolla lämmöllä vähintään 1 tunti. Poista maustepussi ja anna keiton jäähtyä hetken. Jaa keitto kulhoihin.
Leikkaa voitaikinasta kanneksi sopivat palat. Voitele kupin reunaa hieman rikotulla kananmunalla. Paina taikina kanneksi kulhoon. Voitele taikinakansi munalla ja paista ruukkuja uunissa kunnes voitakina on kauniin kullanruskea. Leikkaa kansi auki ja tarjoile keitto. Taikinakansi toimii keiton kate-leipänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka