Peruna-lehtikaalikeittoa ja valkosipulimakkaroita
Voimakkaan makuinen lehtikaali pääsee oikeuksiinsa tässä konstailemattomassa keitossa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 250 g tuoretta tai pakastettua lehtikaalia
- 120 g valkosipulilla maustettua makkaraa
- ½ kg perunoita viipaleina
- 1, 4 l vettä
- 1 1/4 dl oliiviöljyä
- 2 tl suolaa
- 1/4 tl vastajauhettua mustapippuria
Valmistusohje
1. Puhdista lehtikaali, poista paksu lehtiruodit ja leikkaa lehtiosat ohuiksi suikaleiksi. Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
2. Pane makkarat kattilaan ja lisää vettä niin että ne peittyvät. Hauduta makkaroita 15 minuuttia ja leikkaa sitten viipaleiksi. Säästä keitinvesi. Keitä perunaviipaleet jäljelle jääneessä vedessä pehmeiksi. Soseuta perunat nuijalla tai tehosekoittimella ja lisää oliiviöljy.
3. Kiehauta perunasose ja lisää joukkoon myös makkaroiden keitinvesi. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lehtikaali ja jatka hauduttamista vielä viisi minuuttia. Lisää kattilaan makkaraviipaleet ja kiehauta vielä kertaalleen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku