Ruohosipulikeittoa maissilla
Tämä mehevä liemi ruohosipulilla ja maissilla ovat hyvä aloitus aterialle. Tarjoile mielellään rapeiden juustotankojen kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 l kana- tai vasikanlientä
- 1 keltasipuli
- 2 tl rapsiöljyä
- 2 dl maissia
- 2 perunaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- 1 dl maissia
- 1 nippu ruohosipulia
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele perunat. Paista sipulia öljyssä, kunnes se on pehmeää, mutta älä ruskista. Lisää perunat ja maissi, kaada päälle lientä, niin että ainekset juuri peittyvät.
2. Keitä kunnes perunat ovat pehmenneet, n. 10 minuuttia. Soseuta tasaiseksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Kaada soppa takaisin kattilaan ja lisää lientä, kunnes koostumus on mieleinen.
3. Hienonna ruohosipuli. Kuumenna keitto kiehuvaksi samalla sekoittaen. Ripottele päälle ruohosipuli, tarjoile maissin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi