Ruohosipulikeittoa maissilla
Tämä mehevä liemi ruohosipulilla ja maissilla ovat hyvä aloitus aterialle. Tarjoile mielellään rapeiden juustotankojen kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 l kana- tai vasikanlientä
- 1 keltasipuli
- 2 tl rapsiöljyä
- 2 dl maissia
- 2 perunaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- 1 dl maissia
- 1 nippu ruohosipulia
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele perunat. Paista sipulia öljyssä, kunnes se on pehmeää, mutta älä ruskista. Lisää perunat ja maissi, kaada päälle lientä, niin että ainekset juuri peittyvät.
2. Keitä kunnes perunat ovat pehmenneet, n. 10 minuuttia. Soseuta tasaiseksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Kaada soppa takaisin kattilaan ja lisää lientä, kunnes koostumus on mieleinen.
3. Hienonna ruohosipuli. Kuumenna keitto kiehuvaksi samalla sekoittaen. Ripottele päälle ruohosipuli, tarjoile maissin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa