Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ruohosipulikeittoa maissilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä mehevä liemi ruohosipulilla ja maissilla ovat hyvä aloitus aterialle. Tarjoile mielellään rapeiden juustotankojen kera.

Neljälle

  • 1 l kana- tai vasikanlientä
  • 1 keltasipuli
  • 2 tl rapsiöljyä
  • 2 dl maissia
  • 2 perunaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • 1 dl maissia
  • 1 nippu ruohosipulia

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele perunat. Paista sipulia öljyssä, kunnes se on pehmeää, mutta älä ruskista. Lisää perunat ja maissi, kaada päälle lientä, niin että ainekset juuri peittyvät.

2. Keitä kunnes perunat ovat pehmenneet, n. 10 minuuttia. Soseuta tasaiseksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Kaada soppa takaisin kattilaan ja lisää lientä, kunnes koostumus on mieleinen.

3. Hienonna ruohosipuli. Kuumenna keitto kiehuvaksi samalla sekoittaen. Ripottele päälle ruohosipuli, tarjoile maissin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Sipulikeitto