Paahdetut kastanjat
Täällä kasvavia hevoskastanjoiden siemeniä ei voi syödä, joten osta kastanjat kaupasta. On tärkeää tehdä kastanjoihin viillot ennen kuumentamista, muuten ne voivat räjähtää. Niiden kuiva koostumus sopii hyvin voinokareen kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 500 g kastanjoita
- 2 dl karkeaa suolaa
Tarjoiluun
- 40 g voita
- suolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita suola uuninkestävään vuokaan. Huuhdo kastanjat ja leikkaa niiden päälle ristiviillot terävällä veitsellä. Aseta kastanjat suolaan viillot ylöspäin, niin että ne pysyvät jämäkästi paikallaan.
2. Laita vuoka uuniin ja paista 20-30 minuuttia. Kokeile kastanjoita, kun kuori irtoaa helposti ja sisus on pehmeää ja hieman murumaista, ne ovat valmiit.
3. Tarjoile suoraan vuoasta voin kera, jota voi laittaa niiden päälle. Vinkki: Kastanjat voi valmistaa myös mikrossa. Tee ristiviillot ja paista täydellä teholla 2-3 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka