Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paahdetut kastanjat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Täällä kasvavia hevoskastanjoiden siemeniä ei voi syödä, joten osta kastanjat kaupasta. On tärkeää tehdä kastanjoihin viillot ennen kuumentamista, muuten ne voivat räjähtää. Niiden kuiva koostumus sopii hyvin voinokareen kanssa.

Neljälle

  • 500 g kastanjoita
  • 2 dl karkeaa suolaa

Tarjoiluun

  • 40 g voita
  • suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita suola uuninkestävään vuokaan. Huuhdo kastanjat ja leikkaa niiden päälle ristiviillot terävällä veitsellä. Aseta kastanjat suolaan viillot ylöspäin, niin että ne pysyvät jämäkästi paikallaan.

2. Laita vuoka uuniin ja paista 20-30 minuuttia. Kokeile kastanjoita, kun kuori irtoaa helposti ja sisus on pehmeää ja hieman murumaista, ne ovat valmiit.

3. Tarjoile suoraan vuoasta voin kera, jota voi laittaa niiden päälle. Vinkki: Kastanjat voi valmistaa myös mikrossa. Tee ristiviillot ja paista täydellä teholla 2-3 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Kastanjat