Paahdetut kastanjat suolapedillä
Haluatko, että kotonasi tuoksuu kuten Pariisissa syksyisin? Paahda kastanjoita ja tarjoile ne naposteltavana! Kastanjat kannattaa ostaa kaupasta, sillä Suomen luonnossa kasvavat hevoskastanjat eivät ole syötäviä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- n. 750 g kastanjoita
- karkeaa suolaa
- n. 100 g voita
- hieman raastettua sitruunankuorta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Asettele kastanjat karkealle suolapedille uunipannuun. Leikkaa niiden terävään päähän ristiviillot ja aseta viillot ylöspäin. Paahda uunissa n. 25 minuuttia tai kunnes sisus on kermainen.
2. Sekoita samalla voi pehmeäksi ja sekoita sitruunankuoren kera. Laita kylmään.
3. Tarjoile kastanjat voinokareiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku