Rapeat parmesaanilastut
Nämä ruokahalua kiihottavat juustolastut näyttävät niin eksoottisilta, että voisi luulla niitä vaikeatekoisiksi. Tosiasiassa ne ovat helppoja kuin mitkä. Tarjoile niitä salaatin lisäkkeenä tai drinkkinaposteltavana.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Noin 20 lastua
- 300 g karkeasti raastettua parmesaania
- 2 rkl revittyä tuoretta timjamia
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- leivinpaperia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita leivinpaperi uunipellille. Nostele pikkukekoja juustoraastetta leivinpaperille ja litistä niitä hieman, niin että niistä tulee yhtä suuria pyörylöitä.
2. Sirottele timjamia ja jauha vähän mustapippuria juuston päälle. Paista uunissa 5 minuuttia, kunnes juusto on kullanruskeata. Ota uunista ja anna jäähtyä. Säilytä lastuja voipaperia kerrosten väleissä ilmatiiviissä purkissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"