Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Rapeat parmesaanilastut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä ruokahalua kiihottavat juustolastut näyttävät niin eksoottisilta, että voisi luulla niitä vaikeatekoisiksi. Tosiasiassa ne ovat helppoja kuin mitkä. Tarjoile niitä salaatin lisäkkeenä tai drinkkinaposteltavana.

Noin 20 lastua

  • 300 g karkeasti raastettua parmesaania
  • 2 rkl revittyä tuoretta timjamia
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • leivinpaperia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita leivinpaperi uunipellille. Nostele pikkukekoja juustoraastetta leivinpaperille ja litistä niitä hieman, niin että niistä tulee yhtä suuria pyörylöitä.

2. Sirottele timjamia ja jauha vähän mustapippuria juuston päälle. Paista uunissa 5 minuuttia, kunnes juusto on kullanruskeata. Ota uunista ja anna jäähtyä. Säilytä lastuja voipaperia kerrosten väleissä ilmatiiviissä purkissa.

Tuoreimmat aiheesta

Juusto