Tämä herkullinen perunakakku sopii lisukkeeksi lähes kaikelle. Älä käytä uusia perunoita, vaan valmista kakku syksyllä tai talvella.

Neljälle

  • 500 g perunoita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl voita

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja raasta ne karkeasti. Huuhdo raaste kylmällä vedellä, suolaa ja pippuroi. Kuori ja suikaloi sipuli, paista voissa. Lisää perunaraaste, sekoita sipulin kanssa ja painele sitten kakuksi.

2. Älä anna pannun kuumeta liikaa, paista n. 15 minuuttia. Käännä kakku varoen, kun se on saanut väriä alapuolelle. Lisää hieman voita, jos peruna vaikuttaa kuivalta, ja paista n. 10 minuuttia toiselta puolelta.

3. Paloittele kakku paloiksi ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Perunakakku