Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Rapusilakat puikulaperunoiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän kevyen silakkaruoan rapu-nimitys tulee tillillä maustamisesta, kuten rapuja maustetaan. Ruoan voi syödä heti haaleana, mutta se on yhtä hyvää 1-2 vuorokauden jääkaapissa maustumisen jälkeen. Puikulaperunat sopivat hyvin vierelle. Keitä perunat kuorineen, muuten ne menevät helposti rikki.

Neljälle

  • 16 silakkafileetä
  • 1 rkl tillinsiemeniä
  • 1 rkl suolaa

Tarjoiluun

  • puikulaperunoita

Valmistusohje

1. Käytä uuninkestävää vuokaa, älä liian suurta vaan sellaista, johon silakkarullat juuri ja juuri mahtuvat. Ripottele puolet tillinsiemenistä ja suolasta vuoan pohjalle. Leikkaa silakoista evät, rullaa ne nahkapuoli ulospäin ja asettele vuokaan. Lisää vettä niin että rullat juuri peittyvät. Ripottele päälle loput tillinsiemenet ja suola.

2. Laita vuoka liedelle, lämmitä niin että vesi melkein kiehuu ja anna poreilla hiljaa (vesi ei saa kiehua) n. 3 minuuttia pienille, 5 minuuttia suurille silakoille.

3. Anna silakoiden jäähtyä omassa liemessään.

Tuoreimmat aiheesta

Maustesilakka