Kastanjakeitto

Italialaisilla on tonneittain reseptejä kastanjoille: hilloja, pastaa, aterioita ja tottakai keittoja. Tämä lämmin kastanjakeitto vie mielikuvat maaseudulle. Jos siis haluaa lähteä matkalle, resepti on siihen kuumeeseen mitä parhain.

4 hengelle

  • 25 kastanjaa, paahdettuna ja kuorittuna
  • 2 valkosipulinkynttä, hyvin viipaloituna
  • 1 salottisipuli, pilkottuna
  • 1/2 kuppia tomaattisosetta
  • 8 kuppia kasvislientä
  • 1 kuppi leipäkrutonkeja
  • 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
  • silputtua persiljaa
  • suolaa ja pippuria maustamiseen

Valmistusohje

- Laita kuumennettuun kattilaan oliiviöljy, valkosipuli ja salottisipulit. Paista muutaman minuutin ajan, kunnes valkosipuli on kullanruskeaa.

- Lisää tomaattimurska ja kastanjat ja keitä noin minuutin verran.

- Lisää kasvisliemi ja anna keiton kiehua. Mausta suolalla ja pippurilla.

- Vähennä lämpöä ja anna hautua 40 minuuttia.

- Ripottele persilja ja jaa keitto erillisiin kulhoihin. Lisää krutongit jokaiseen kulhoon. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!