Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kastanjakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Italialaisilla on tonneittain reseptejä kastanjoille: hilloja, pastaa, aterioita ja tottakai keittoja. Tämä lämmin kastanjakeitto vie mielikuvat maaseudulle. Jos siis haluaa lähteä matkalle, resepti on siihen kuumeeseen mitä parhain.

4 hengelle

  • 25 kastanjaa, paahdettuna ja kuorittuna
  • 2 valkosipulinkynttä, hyvin viipaloituna
  • 1 salottisipuli, pilkottuna
  • 1/2 kuppia tomaattisosetta
  • 8 kuppia kasvislientä
  • 1 kuppi leipäkrutonkeja
  • 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
  • silputtua persiljaa
  • suolaa ja pippuria maustamiseen

Valmistusohje

- Laita kuumennettuun kattilaan oliiviöljy, valkosipuli ja salottisipulit. Paista muutaman minuutin ajan, kunnes valkosipuli on kullanruskeaa.

- Lisää tomaattimurska ja kastanjat ja keitä noin minuutin verran.

- Lisää kasvisliemi ja anna keiton kiehua. Mausta suolalla ja pippurilla.

- Vähennä lämpöä ja anna hautua 40 minuuttia.

- Ripottele persilja ja jaa keitto erillisiin kulhoihin. Lisää krutongit jokaiseen kulhoon. Tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Kastanjat