Friteeratut kastanjat
Rakastatko kastanjoita? Tässä sinulle syventymiskurssi. Varo kuumaa öljyä friteerauksen aikana. Käytä reikäkauhaa poimiessasi kastanjat.
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- n. 500 g paahdettuja tai esikeitettyjä kastanjoita
- vehnäjauhoja
- rapsiöljyä
- mantelilastuja
Frityyritaikina
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- 2 dl olutta
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Laita kastanjat muovipussiin vehnäjauhojen kera ja ravistele. Poimi kastanjat pussista.
2. Vatkaa jauhot, munankeltuaiset, olut, suola ja pippuri frityyritaikinaksi.
3. Vatkaa valkuaiset erikseen kovaksi vaahdoksi ja kääntele taikinaan.
4. Kuumenna pari desilitraa öljyä matalassa pannussa. Kasta kastanjat frityyritaikinaan ja friteeraa ne muutama kerrallaan öljyssä. Valuta talouspaperilla.
5. Paahda mantelilastut kevyesti ja ripottele kastanjoille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka