Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Friteeratut kastanjat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Rakastatko kastanjoita? Tässä sinulle syventymiskurssi. Varo kuumaa öljyä friteerauksen aikana. Käytä reikäkauhaa poimiessasi kastanjat.

Neljälle

  • n. 500 g paahdettuja tai esikeitettyjä kastanjoita
  • vehnäjauhoja
  • rapsiöljyä
  • mantelilastuja

Frityyritaikina

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl olutta
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Laita kastanjat muovipussiin vehnäjauhojen kera ja ravistele. Poimi kastanjat pussista.

2. Vatkaa jauhot, munankeltuaiset, olut, suola ja pippuri frityyritaikinaksi.

3. Vatkaa valkuaiset erikseen kovaksi vaahdoksi ja kääntele taikinaan.

4. Kuumenna pari desilitraa öljyä matalassa pannussa. Kasta kastanjat frityyritaikinaan ja friteeraa ne muutama kerrallaan öljyssä. Valuta talouspaperilla.

5. Paahda mantelilastut kevyesti ja ripottele kastanjoille.

Tuoreimmat aiheesta

Kastanjat