Friteeratut kastanjat

Rakastatko kastanjoita? Tässä sinulle syventymiskurssi. Varo kuumaa öljyä friteerauksen aikana. Käytä reikäkauhaa poimiessasi kastanjat.

Neljälle

  • n. 500 g paahdettuja tai esikeitettyjä kastanjoita
  • vehnäjauhoja
  • rapsiöljyä
  • mantelilastuja

Frityyritaikina

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl olutta
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Laita kastanjat muovipussiin vehnäjauhojen kera ja ravistele. Poimi kastanjat pussista.

2. Vatkaa jauhot, munankeltuaiset, olut, suola ja pippuri frityyritaikinaksi.

3. Vatkaa valkuaiset erikseen kovaksi vaahdoksi ja kääntele taikinaan.

4. Kuumenna pari desilitraa öljyä matalassa pannussa. Kasta kastanjat frityyritaikinaan ja friteeraa ne muutama kerrallaan öljyssä. Valuta talouspaperilla.

5. Paahda mantelilastut kevyesti ja ripottele kastanjoille.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!