Vegesandwich portobello-sienen kera
Moderni ja herkullinen versio klassisesta tuplavoileivästä.
Neljälle
- 12 viipaletta karkeaa maalaisleipää
- 2 isoa portobello-sientä
- 4 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
- 1 1/4 dl majoneesia
- 2 rkl dijonsinappia
- 2 rkl sitruunamehua
- ½ maustemittaa kajennepippuria
- 1 pieni kurkku
- 1 avokado
- 85 g gruyèrejuustoa (n. 2,5 dl)
- 2 ½ dl rucolaa
- 5 dl alfa-alfaituja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita majoneesi, sinappi, sitruunamehu ja kajenne sekä suola ja pippuri. Siirrä viileään.
2. Poista portobelloista jalka ja laita hatut leivinpaperilla peitetylle pellille. Penslaa hatut molemmilta puolilta oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda sieniä uunissa 15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja kauniin värisiä. Anna niiden jäähtyä ja viipaloi ne ohuesti.
3. Paahda leivät molemmilta puolilta. Viipaloi kurkku ohuelti ja vinosti. Halkaise avokado, poista siemen ja viipaloi malto. Laita työpöydälle neljä leipäviipaletta ja voitele ne majoneesilla. Jaa avokadosiivut ja sirottele päälle juustoraastetta. Voitele neljä leipäviipaletta majoneesilla molemmilta puolilta ja laita sandwichien päälle. Laita päälle vielä rucolaa, kurkkua, portobellosuikaleita ja ituja. Laita vielä päälle viimeiset leipäsiivut, paina kevyesti ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"