Sandwich grillatulla kasvistäytteellä

Hummukseen purkki-kikherneet ovat aivan täydellisiä. Ellet löydä tahinitahnaa, voit maustaa seesamiöljyllä.

Neljälle

  • 8 viipaletta maalaisleipää
  • 2 punaista paprikaa
  • 1 munakoiso
  • 2 dl keltaisia kirsikkatomaatteja
  • 1 salaattisipuli
  • ½ rkl oliiviöljyä + penslaukseen
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • 2 dl salaatinlehtiä
  • suolaa ja mustapippuria

Hummus

  • 400 g keitettyjä kikherneitä (purkki)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 tl tahinitahnaa
  • 1,2 dl mietoa oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • Koristeeksi.
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Hummus: Kuori valkosipulinkynnet ja raasta ne. Soseuta koneessa kikherneet, valkosipuli, sitruunamehu ja tahinitahna, lisää öljy ohuena nauhana miksauksen aikana. Mausta suolalla ja pippurilla ja laita hummus kylmään.

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Halkaise paprikat, poista siemenet, leikkaa paprikat pienemmiksi. Voitele pelti oliiviöljyllä. Laita paprikapalat pellille kuoripuoli ylöspäin ja tiputtele päälle vähän öljyä. Grillaa paprikoita 5-7 minuuttia. Pane paprikat muovipussiin ja jääkaappiin 30 minuutiksi. Vedä paprikoista kuoret irti ja suikaloi malto.

3. Leikkaa munakoiso sentin viipaleiksi, penslaa oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa munakoisoja grillipannulla molemmilta puolilta, kunnes ne pehmenevät. Anna munakoisojen jäähtyä.

4. Halkaise tomaatit. Huuhdo ja viipaloi salaattisipulit paperinohuiksi siivuiksi ja sekoita ne tomaattien kanssa. Sekoita kastikkeeksi oliiviöljy, viinietikka, suola ja pippuri. Kaada kastike tomaattien ja sipulin päälle ja anna maustua muutama minuutti. Halkaise leivät, jätä toinen reuna hieman kiinni, ja laita väliin salaattia, hummusta, paprikaa, munakoisoa ja tomaatteja, koristele lehtipersiljalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.