Päärynät kolakastikkeella
Klassinen ja rakastettu jälkiruoka! Tarjoile kastike lämpimänä, se jähmettyy kun olet norottanut sitä hedelmille ja jäätelölle. Koristele mielellään strösselillä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Kuudelle
- 1 iso prk päärynänpuolikkaita, 850 g
Kastike
- 3 rkl kidesokeria
- 1 tl kaakaojauhetta
- 1 tl voita
- 2 rkl siirappia
- 2 ½ dl kuohukermaa
- vaniljasokeria
Valmistusohje
1. Laita valutetut päärynät vadille.
2. Sekoita kastike ilman vaniljaa ja kuumenna samalla sekoittaen kunnes se sakenee.
3. Mausta vaniljalla, kaada päärynöille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku