Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Punaviinipersikat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on loistavan maukas tapa tarjoilla persikoita. Voit myös keittää nektariineja tai luumuja samalla tavalla. Tarjoile persikat jääkylminä kevyesti vatkatun kerman kera.

Neljälle

  • 1 kg tuoreita persikoita
  • 250 g kidesokeria
  • 1 ½ dl vettä
  • 1-2 kanelitankoa
  • 1 ½ dl kevyttä ja hedelmäistä punaviiniä
  • kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Kasta persikat kiehuvaan veteen ja vedä pois kuoret. Keitä kuorittuja persikoita sokerissa, vedessä ja kanelissa ilman kantta 15 minuuttia. Kaada päälle punaviini ja keitä vielä ilman kantta 15-20 minuuttia.

2. Nosta persikat liemestä reikäkauhalla ja keitä liemi kokoon. Kaada se persikoiden päälle ja laita jäähtymään.

3. Vatkaa kerma löysästi ja tarjoile persikoiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Persikat