Punaviinipersikat
Tämä on loistavan maukas tapa tarjoilla persikoita. Voit myös keittää nektariineja tai luumuja samalla tavalla. Tarjoile persikat jääkylminä kevyesti vatkatun kerman kera.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 kg tuoreita persikoita
- 250 g kidesokeria
- 1 ½ dl vettä
- 1-2 kanelitankoa
- 1 ½ dl kevyttä ja hedelmäistä punaviiniä
- kermavaahtoa
Valmistusohje
1. Kasta persikat kiehuvaan veteen ja vedä pois kuoret. Keitä kuorittuja persikoita sokerissa, vedessä ja kanelissa ilman kantta 15 minuuttia. Kaada päälle punaviini ja keitä vielä ilman kantta 15-20 minuuttia.
2. Nosta persikat liemestä reikäkauhalla ja keitä liemi kokoon. Kaada se persikoiden päälle ja laita jäähtymään.
3. Vatkaa kerma löysästi ja tarjoile persikoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"