Punaviinipersikat

Tämä on loistavan maukas tapa tarjoilla persikoita. Voit myös keittää nektariineja tai luumuja samalla tavalla. Tarjoile persikat jääkylminä kevyesti vatkatun kerman kera.

Neljälle

  • 1 kg tuoreita persikoita
  • 250 g kidesokeria
  • 1 ½ dl vettä
  • 1-2 kanelitankoa
  • 1 ½ dl kevyttä ja hedelmäistä punaviiniä
  • kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Kasta persikat kiehuvaan veteen ja vedä pois kuoret. Keitä kuorittuja persikoita sokerissa, vedessä ja kanelissa ilman kantta 15 minuuttia. Kaada päälle punaviini ja keitä vielä ilman kantta 15-20 minuuttia.

2. Nosta persikat liemestä reikäkauhalla ja keitä liemi kokoon. Kaada se persikoiden päälle ja laita jäähtymään.

3. Vatkaa kerma löysästi ja tarjoile persikoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.