Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pähkinäpikkuleivät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ellet halua paistaa kaikkia pikkuleipiä kerralla, voit säästää yhden taikinarullan pakastimessa. Viipaloi se seuraavalla leipomiskerralla puoliksi sulaneena ja paista tavalliseen tapaan.

n. 50 kpl

  • 125 g voita
  • ¾ dl kidesokeria
  • n. 2 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 60 g hasselpähkinöitä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nypi voi, sokeri, jauhot ja leivinjauhe murutaikinaksi.

2. Hienonna pähkinät, mielellään tehosekoittimessa, ja sekoita ne taikinaan. Vaivaa taikina tasaiseksi ja pyöritä paksuiksi pitkoiksi. Viipaloi ne ja laita leivinpaperille pellille. Litistä pikkuleivät haarukalla.

3. Paista uunin keskitasolla 7-8 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Tuoreimmat aiheesta

Pikkuleivät