Pähkinäpikkuleivät
Ellet halua paistaa kaikkia pikkuleipiä kerralla, voit säästää yhden taikinarullan pakastimessa. Viipaloi se seuraavalla leipomiskerralla puoliksi sulaneena ja paista tavalliseen tapaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton
n. 50 kpl
- 125 g voita
- ¾ dl kidesokeria
- n. 2 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- 60 g hasselpähkinöitä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nypi voi, sokeri, jauhot ja leivinjauhe murutaikinaksi.
2. Hienonna pähkinät, mielellään tehosekoittimessa, ja sekoita ne taikinaan. Vaivaa taikina tasaiseksi ja pyöritä paksuiksi pitkoiksi. Viipaloi ne ja laita leivinpaperille pellille. Litistä pikkuleivät haarukalla.
3. Paista uunin keskitasolla 7-8 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti