Pähkinäpikkuleivät
Nämä ovat helposti leivottavia, rakastettavia pähkinänmakuisia pikkuleipiä. Hasselpähkinät ovat klassikkoaines, mutta muitakin pähkinälajeja voi kokeilla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
35 kpl
- 150 g voita
- ½ dl kidesokeria
- 50 g pähkinöitä
- vajaa 1 dl vehnäjauhoja
- n. 35 kokonaista pähkinää koristeluun
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi. Jauha pähkinät hienoksi. Lisää jauhetut pähkinät voi-sokeritaikinaan ja niin paljon jauhoja, että saat notkean taikinan.
2. Pyöritä taikinasta pieniä, pyöreitä pikkuleipiä ja laita ne leivinpaperille pellille. Paina jokaiseen kokonainen pähkinä.
3. Paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä. Säilytä pikkuleivät tiiviissä purkissa tai pakasta ne.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka