Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pähkinäpikkuleivät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä ovat helposti leivottavia, rakastettavia pähkinänmakuisia pikkuleipiä. Hasselpähkinät ovat klassikkoaines, mutta muitakin pähkinälajeja voi kokeilla.

35 kpl

  • 150 g voita
  • ½ dl kidesokeria
  • 50 g pähkinöitä
  • vajaa 1 dl vehnäjauhoja
  • n. 35 kokonaista pähkinää koristeluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi. Jauha pähkinät hienoksi. Lisää jauhetut pähkinät voi-sokeritaikinaan ja niin paljon jauhoja, että saat notkean taikinan.

2. Pyöritä taikinasta pieniä, pyöreitä pikkuleipiä ja laita ne leivinpaperille pellille. Paina jokaiseen kokonainen pähkinä.

3. Paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä. Säilytä pikkuleivät tiiviissä purkissa tai pakasta ne.

Tuoreimmat aiheesta

Pikkuleivät