Kaurapikkuleipiä pähkinöillä

Nämä ovat käteviä pikkuleipiä, joihin voit käyttää mitä tahansa kaapista löytyviä pähkinöitä. Pehmeäkuorisia pähkinöitä kuten hasselpähkinöitä ei tarvitse kaltata.

n. 25 kpl

  • 100 g voita
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 4 dl kauraryynejä
  • 2 munanvalkuaista
  • n. 25 pähkinää

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi, sekoita voisulaan sokeri ja kauraryynit.

2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele ne taikinaan. Laita leivinpaperille pellille taikinanokareita, ja jokaiselle nokareelle yksi pähkinä.

3. Paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.