Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kaurapikkuleipiä pähkinöillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä ovat käteviä pikkuleipiä, joihin voit käyttää mitä tahansa kaapista löytyviä pähkinöitä. Pehmeäkuorisia pähkinöitä kuten hasselpähkinöitä ei tarvitse kaltata.

n. 25 kpl

  • 100 g voita
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 4 dl kauraryynejä
  • 2 munanvalkuaista
  • n. 25 pähkinää

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi, sekoita voisulaan sokeri ja kauraryynit.

2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele ne taikinaan. Laita leivinpaperille pellille taikinanokareita, ja jokaiselle nokareelle yksi pähkinä.

3. Paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Tuoreimmat aiheesta

Pikkuleivät