Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pähkinäkätköt

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kahden pikkuleivän väliin piilotettu hasselpähkinätäyte on herkullista. Suklaakoristelu kruunaa nämä ylelliset mutta helposti valmistettavat pikkuleivät.

40 kpl

  • 175 g voita
  • 1 ¼ dl tomusokeria
  • 2 munankeltuaista
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 ¾ dl vehnäjauhoja
  • n. 150 g valmista hasselpähkinämassaa
  • 50 g kilosuklaata

Valmistusohje

1. Sekoita voi ja sokeri voimakkaasti, lisää keltuaiset yksi kerrallaan, sitten suola, vanilja ja niin paljon jauhoja, että saat notkean taikinan.

2. Muotoile taikinasta kaksi n. 6 cm paksuista rullaa, kääri ne muovikelmuun ja laita jääkaappiin 1 tunniksi.

3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa rullat 2 mm paksuisiksi viipaleiksi, laita pikkulei8vät leivinpaperille pellille, paista 10-12 minuuttia ja anna jäähtyä.

4. Levitä pähkinämassaa puolelle pikkuleivistä, laita ne yhteen kaksi ja kaksi. Koristele sulalla suklaalla.

Tuoreimmat aiheesta

Pikkuleivät