Pähkinäkätköt

Kahden pikkuleivän väliin piilotettu hasselpähkinätäyte on herkullista. Suklaakoristelu kruunaa nämä ylelliset mutta helposti valmistettavat pikkuleivät.

40 kpl

  • 175 g voita
  • 1 ¼ dl tomusokeria
  • 2 munankeltuaista
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 ¾ dl vehnäjauhoja
  • n. 150 g valmista hasselpähkinämassaa
  • 50 g kilosuklaata

Valmistusohje

1. Sekoita voi ja sokeri voimakkaasti, lisää keltuaiset yksi kerrallaan, sitten suola, vanilja ja niin paljon jauhoja, että saat notkean taikinan.

2. Muotoile taikinasta kaksi n. 6 cm paksuista rullaa, kääri ne muovikelmuun ja laita jääkaappiin 1 tunniksi.

3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa rullat 2 mm paksuisiksi viipaleiksi, laita pikkulei8vät leivinpaperille pellille, paista 10-12 minuuttia ja anna jäähtyä.

4. Levitä pähkinämassaa puolelle pikkuleivistä, laita ne yhteen kaksi ja kaksi. Koristele sulalla suklaalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!