Pähkinäkätköt
Kahden pikkuleivän väliin piilotettu hasselpähkinätäyte on herkullista. Suklaakoristelu kruunaa nämä ylelliset mutta helposti valmistettavat pikkuleivät.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
40 kpl
- 175 g voita
- 1 ¼ dl tomusokeria
- 2 munankeltuaista
- 1 maustemitta suolaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 4 ¾ dl vehnäjauhoja
- n. 150 g valmista hasselpähkinämassaa
- 50 g kilosuklaata
Valmistusohje
1. Sekoita voi ja sokeri voimakkaasti, lisää keltuaiset yksi kerrallaan, sitten suola, vanilja ja niin paljon jauhoja, että saat notkean taikinan.
2. Muotoile taikinasta kaksi n. 6 cm paksuista rullaa, kääri ne muovikelmuun ja laita jääkaappiin 1 tunniksi.
3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa rullat 2 mm paksuisiksi viipaleiksi, laita pikkulei8vät leivinpaperille pellille, paista 10-12 minuuttia ja anna jäähtyä.
4. Levitä pähkinämassaa puolelle pikkuleivistä, laita ne yhteen kaksi ja kaksi. Koristele sulalla suklaalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka