Pähkinätorttu zabaglionella

Tämä Pähkinätorttu-resepti esitettiin Hullu Kokki Piemontessa -ohjelmassa MTV3-kanavalla 4.12.2008.

Zabaglione kastike

  • 4 keltuaista
  • 2 dl rypälemehua
  • ½ dl sokeria

Torttutaikina

  • 4 kananmunaa
  • 200 g kevyesti paahdettuja hassel pähkinöitä tai valmista pähkinä jauhoa
  • 150 g sokeria
  • 3-4 rkl maitoa
  • Voita (voiteluun)

Valmistusohje

Zabaglione

1. Vatkaa keltuaiset, rypälemehu ja sokeri vesihauteessa vaahdoksi, noin 12 minuutin ajan että keltuaiset kypsyvät.

2.Siirrä kylmään kulhoon ja jatka vatkaamista kunnes seos on jäähtynyt.

Torttu

1. Vatkaa munat ja 100 g sokeria hyvin vaahdoksi

2. Sekoita loppu sokeri pähkinäjauhoihin ja sekoita se vaahtoon varovasti siivilän läpi ja lisää taikinaan tilkka maitoa

3. Voitele ja jauhota torttuvuoka ja laita taikina siihen. Paista 20 minuuttia 180 asteisessa uunissa.

Jäähdytä ja tarjoile Zabaglione kastikkeen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!