Pähkinätorttu zabaglionella
Tämä Pähkinätorttu-resepti esitettiin Hullu Kokki Piemontessa -ohjelmassa MTV3-kanavalla 4.12.2008.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Zabaglione kastike
- 4 keltuaista
- 2 dl rypälemehua
- ½ dl sokeria
Torttutaikina
- 4 kananmunaa
- 200 g kevyesti paahdettuja hassel pähkinöitä tai valmista pähkinä jauhoa
- 150 g sokeria
- 3-4 rkl maitoa
- Voita (voiteluun)
Valmistusohje
Zabaglione
1. Vatkaa keltuaiset, rypälemehu ja sokeri vesihauteessa vaahdoksi, noin 12 minuutin ajan että keltuaiset kypsyvät.
2.Siirrä kylmään kulhoon ja jatka vatkaamista kunnes seos on jäähtynyt.
Torttu
1. Vatkaa munat ja 100 g sokeria hyvin vaahdoksi
2. Sekoita loppu sokeri pähkinäjauhoihin ja sekoita se vaahtoon varovasti siivilän läpi ja lisää taikinaan tilkka maitoa
3. Voitele ja jauhota torttuvuoka ja laita taikina siihen. Paista 20 minuuttia 180 asteisessa uunissa.
Jäähdytä ja tarjoile Zabaglione kastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku