MasterChef: Makea eggs benedicts – Petra V:n resepti

mc_eps16_kierros1_annos_petra_v_kuvaaja_juuli_aschan_2 (1)

MasterChef Suomi -sarjan 16. jaksossa tehtävänä on valmistaa venyviä ja rouskuvia annoksia.

Ainekset

  • 4 kananmuna valkuaista
  • 2 keltuaista
  • 3 dl sokeria
  • 2 sitruunaa
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl maitoa
  • 200 g voita

Valmistusohje

Aloita marenki erottamalla valkuaiset ja keltuaiset. Lisää kattilaan 1dl vettä ja 2dl sokeria ja 1 sitruunan mehu. Keitä sokerilientä 121-asteeseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää kuuma siirappi ohuena nauhana marengin joukkoon.

Lisää yksi keltuainen sokerin ja sitruunakuoren joukkoon. Peitä kunnolla.

Tee hollandaise; Sulata voi ja tee yhdestä kattilasta vesihaude. Vatkaa keltuaisia ja pientä määrää sokeria vesihauteen päällä. Lisää voi ohuena nauhana keltuaisten joukkoon. Maista ja mausta vielä sitruunan mehulla.

Tee kakku sekoittamalla keltuaiseen hieman marenkia, voita, maitoa, jauhoja, leivinjauhetta. Lisää mikrovuokaan ja paista mikrossa noin 45 sekuntia.

Leikkaa kakku puoliksi. Kokoa lisäämällä kakun pohjalle marenkia, lisää päälle kandeerattu keltuainen ja peitä keltuainen manregilla. Tarjoiluvaiheessa sivele päälle hollandaise kastiketta ja raasta sitruunan kuorta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.