Kakku paahdettujen maapähkinöiden kera
Maapähkinöiltä maistuva kakku sopii hyvin kahvi- tai teekupposen seuraksi. Tämä kakku paistetaan uunissa vesihauteessa. Kaada vettä isoon uunipannuun ja aseta kakkuvuoka siihen. Tehosekoitin on hyvä apu tätä kakkua tehdessä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
12 palaan
- 150 g paahdettuja, suolaamattomia maapähkinöitä
- 1 ½ dl kidesokeria
- 2 dl maitoa
- 1 kananmuna
- 1 dl maissijauhoja
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- voita tai margariinia vuoan voiteluun
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna maapähkinät tehosekoittimessa. Lisää sokeri, maito ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Sekoita maissijauhot, vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhossa. Lisää maapähkinäseos ja sekoita kunnolla.
3. Voitele uuninkestävä vuoka. Kaada taikina vuokaan ja peitä alumiinifoliolla. Aseta vuoka vesihauteeseen uunin alatasolle. Paista kakkua 40-50 minuuttia. Anna sen jäähtyä ja kumoa vuoasta. Koristele tomusokerilla ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka