Kakku paahdettujen maapähkinöiden kera

Maapähkinöiltä maistuva kakku sopii hyvin kahvi- tai teekupposen seuraksi. Tämä kakku paistetaan uunissa vesihauteessa. Kaada vettä isoon uunipannuun ja aseta kakkuvuoka siihen. Tehosekoitin on hyvä apu tätä kakkua tehdessä.

12 palaan

  • 150 g paahdettuja, suolaamattomia maapähkinöitä
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 2 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl maissijauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • voita tai margariinia vuoan voiteluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna maapähkinät tehosekoittimessa. Lisää sokeri, maito ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Sekoita maissijauhot, vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhossa. Lisää maapähkinäseos ja sekoita kunnolla.

3. Voitele uuninkestävä vuoka. Kaada taikina vuokaan ja peitä alumiinifoliolla. Aseta vuoka vesihauteeseen uunin alatasolle. Paista kakkua 40-50 minuuttia. Anna sen jäähtyä ja kumoa vuoasta. Koristele tomusokerilla ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!