Maapähkinäkakku
Kakun resepti on kotoisin Botswanasta. Siellä sen kera tarjoillaan tuoreita hedelmiä, esim. banaaneja, ananasta tai mangoa. Toisinaan kakun kanssa tuodaan pöytään myös hunajaa. Kakku kypsennetään uunissa vesihauteessa. Kaada siis uunipannuun kuumaa vettä ja laita vuoka siihen.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
12 palaa
- 150 g paahdettuja maapähkinöitä (ei suolaisia)
- 1 ½ sokeria
- 2 dl maitoa
- 1 muna
- 1 dl maissijauhoa
- 1 dl vehnäjauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- rasvaa vuoan voiteluun
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Murskaa pähkinät tehosekoittimessa tms. ja pyöritä niin kauan, että tuloksena on jauhoa. Lisää sokeri, maito ja muna ja sekoita sileäksi taikinaksi.
2. Sekoita keskenään maissijauho, vehnäjauho ja leivinjauhe kulhossa. Lisää joukkoon maapähkinätaikina ja sekoita kunnolla.
3. Voitele uunivuoka, kaada taikina siihen ja peitä vuoka alumiinifoliolla. Pane vuoka vesihauteeseen uunin alatasolle. Paista kakkua 40-50 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa. Leikka kakku kapeiksi viipaleiksi ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku