Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Maapähkinäkakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kakun resepti on kotoisin Botswanasta. Siellä sen kera tarjoillaan tuoreita hedelmiä, esim. banaaneja, ananasta tai mangoa. Toisinaan kakun kanssa tuodaan pöytään myös hunajaa. Kakku kypsennetään uunissa vesihauteessa. Kaada siis uunipannuun kuumaa vettä ja laita vuoka siihen.

12 palaa

  • 150 g paahdettuja maapähkinöitä (ei suolaisia)
  • 1 ½ sokeria
  • 2 dl maitoa
  • 1 muna
  • 1 dl maissijauhoa
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • rasvaa vuoan voiteluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Murskaa pähkinät tehosekoittimessa tms. ja pyöritä niin kauan, että tuloksena on jauhoa. Lisää sokeri, maito ja muna ja sekoita sileäksi taikinaksi.

2. Sekoita keskenään maissijauho, vehnäjauho ja leivinjauhe kulhossa. Lisää joukkoon maapähkinätaikina ja sekoita kunnolla.

3. Voitele uunivuoka, kaada taikina siihen ja peitä vuoka alumiinifoliolla. Pane vuoka vesihauteeseen uunin alatasolle. Paista kakkua 40-50 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa. Leikka kakku kapeiksi viipaleiksi ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Pähkinäkakku