Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kateenkorvaa, pinaattia ja kermapurjoa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vasikan kateenkorva on kohtalaisen harvinainen ruoka-aine. Kauppahalleista sitä yleensä saa, mutta varminta on tilata sitä etukäteen lihakauppiaalta. Kateenkorvan huuhtelu vie tunnin, joten suunnittele ruoanlaitto hyvin.

Neljälle-viidelle

  • 500 g vasikankateenkorvaa
  • ½ rkl suolaa
  • n. 4 dl vettä
  • 200 g tuoretta pinaattia
  • 1 iso purjo
  • 2 dl kermaa
  • vehnäjauhoa leivitykseen
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Pistele neulalla kateenkorvia sieltä, minne on kerääntynyt verta. Huuhtele juoksevan veden alla tunti tai kunnes vesi on kirkasta. Kiehauta vesi ja suola, laita kateenkorvat kattilaan ja ryöppää 3 minuuttia. Nosta kattilasta ja huuhtele kylmällä vedellä. Puhdista kateenkorvista näkyvät suonet ja kalvot ja leikkaa sentin viipaleiksi.

2. Puhdista pinaatti ja leikkaa pois paksut lehtiruodit. Ryöppää vähäsuolaisessa vedessä. Puhdista ja huuhtele purjo ja viipaloi se ohuelti. Kuullota purjoviipaleita voissa, lisää kerma ja keitä kypsäksi, suolaa ja pippuroi.

3. Leivitä kateenkorvaviipaleet jauhoissa, paista viipaleet voissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Jaa pinaatti ja purjo lämpimille lautasille ja nosta kateenkorvasiivut päälle. Tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Kateenkorvaa