Tournedos taikinakuoressa
Tämä juhlaruoka on helpompi kuin voisi luulla. Sen voi nimittäin valmistella hyvissä ajoin ennen paistamista. Kuvan sienikastikkeeseen on käytetty säilykekorvasieniä, mutta myös muut sienet sopivat hyvin.
Ainekset
- 4 annosta
Ainekset
- 500 g häränfileetä (fileen keskiosa)
- suolaa ja valkopippuria
- 2 rkl säilykesieniä
- noin 1 rkl voita
- 2 salottisipulia hienonnettuna
- ½ dl kuivaa madeiraa
- 1 dl vahvaa lihalientä
- 2-3 dl kuohukermaa
- 4 voitaikinalevyä
- 4 viipaletta säilöttyä korvasientä
- 1 muna vatkattuna
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paloittele liha neljään osaan ja mausta suolalla ja pippurilla kauttaaltaan. Paista lihapaloja 3-4 minuuttia molemmilta puolilta ja anna jäähtyä.
2. Leikkaa sienet karkeaksi hakkelukseksi ja hienonna salottisipulit. Kuullota sieni- ja sipulihakkelusta koko ajan sekoittaen, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää madeira, kiehauta ja lisää lihaliemi ja kerma. Hauduta kastike ja tarkista maku.
3. Kauli voitaikinalevyt neliöiksi. Peitä lihapalat voitaikinaneliöillä ja taita taikinan reunat lihapalan alle huolellisesti niin, että lopputuloksena on taikinanyytti. Pistele taikinakuoreen muutama reikä ja voitele vatkatulla munalla. Voit koristella nyytin keskitasossa noin 15 minuuttia, kunnes taikinakuori on kauniin kullanruskea ja täysin kypsä. Tarjoa heti kastikkeen ja kasvisten kera. Perunoita tournedos ei kaipaa, sillä taikinakuori on hyvin täyttävää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku