Vol au vent à la Reine kanan ja kateenkorvan kera
À la Reine tarkoittaa ”kuningattaren tapaan”. Ruokalaji voidaan valmistella etukäteen ja lämmittää juuri ennen tarjoilua. Vol au vent tarjoillaan alkuruokana.
Neljälle
- 2 voitaikinalevyä
- 1 kananmuna voiteluun
- 150 g kananrintaa
- 3 dl kanalientä
- 150 g kateenkorvaa
- 150 g viipaloituja herkkusieniä
- 1 rkl voita
- ½ dl valkoviiniä
- 1 dl kermaa
- suolaa, pippuria
- beurre manié = 1 rkl voita ja 1 rkl vehnäjauhoja sekoitettuna
- vihreitä papuja
Valmistusohje
1. Voitaikinavuoat: Kuumenna uuni 180 asteeseen. Laita voitaikina leivinpaperille pellille. Jaa levyt kahteen osaan neliöiksi. Leikkaa neliöihin sisäneliöt terävällä veitsellä ½ cm reunasta. Sisemmästä neliöstä tulee paistamisen jälkeen kansi. Vatkaa muna kupissa, penslaa voitaikina munalla. Paista n. 20 minuuttia uunissa tai kunnes voitaikina on kohonnut, saanut kauniin värin ja on läpikypsä.
2. Täyte: Leivo voi ja jauhot suurukseksi (beurre manié). Kuutioi kananliha ja keitä kuutiot 3 minuuttia liemessä. Huuhdo kateenkorva kylmässä vedessä. Keitä 4 minuuttia suolatussa vedessä. Poista jänteet ja suonet. Kuutioi pieneksi. Viipaloi herkkusienet, paista voissa. Kaada päälle kerma, kuumenna kiehuvaksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Suurusta beurre maniélla. Lisää viiniä ja hieman lientä kanan keittämisestä. Lisää kateenkorva ja kana. Keitä pavut pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Näin pitkälle voit valmistella ruoan.
3. Lämmitä voitaikinavuokia 275-asteisessa uunissa 2 minuuttia. Irrota kannet. Laita vuokien pohjalle papuja. Jaa täyte voitaikinaneliöihin, laita päälle kannet ja koristele tuorein yrtein. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku