Vol au vent à la Reine kanan ja kateenkorvan kera

À la Reine tarkoittaa ”kuningattaren tapaan”. Ruokalaji voidaan valmistella etukäteen ja lämmittää juuri ennen tarjoilua. Vol au vent tarjoillaan alkuruokana.

Neljälle

  • 2 voitaikinalevyä
  • 1 kananmuna voiteluun
  • 150 g kananrintaa
  • 3 dl kanalientä
  • 150 g kateenkorvaa
  • 150 g viipaloituja herkkusieniä
  • 1 rkl voita
  • ½ dl valkoviiniä
  • 1 dl kermaa
  • suolaa, pippuria
  • beurre manié = 1 rkl voita ja 1 rkl vehnäjauhoja sekoitettuna
  • vihreitä papuja

Valmistusohje

1. Voitaikinavuoat: Kuumenna uuni 180 asteeseen. Laita voitaikina leivinpaperille pellille. Jaa levyt kahteen osaan neliöiksi. Leikkaa neliöihin sisäneliöt terävällä veitsellä ½ cm reunasta. Sisemmästä neliöstä tulee paistamisen jälkeen kansi. Vatkaa muna kupissa, penslaa voitaikina munalla. Paista n. 20 minuuttia uunissa tai kunnes voitaikina on kohonnut, saanut kauniin värin ja on läpikypsä.

2. Täyte: Leivo voi ja jauhot suurukseksi (beurre manié). Kuutioi kananliha ja keitä kuutiot 3 minuuttia liemessä. Huuhdo kateenkorva kylmässä vedessä. Keitä 4 minuuttia suolatussa vedessä. Poista jänteet ja suonet. Kuutioi pieneksi. Viipaloi herkkusienet, paista voissa. Kaada päälle kerma, kuumenna kiehuvaksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Suurusta beurre maniélla. Lisää viiniä ja hieman lientä kanan keittämisestä. Lisää kateenkorva ja kana. Keitä pavut pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Näin pitkälle voit valmistella ruoan.

3. Lämmitä voitaikinavuokia 275-asteisessa uunissa 2 minuuttia. Irrota kannet. Laita vuokien pohjalle papuja. Jaa täyte voitaikinaneliöihin, laita päälle kannet ja koristele tuorein yrtein. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat