Valkoisia papuja tomaatin ja avokadosalaatin kera

Pavuissa on paljon proteiinia, ja ne ovat yksi kasvisruokakeittiön perusaineksia. Tämä yksinkertainen papuhöystö saa seurakseen vitamiinipitoisen avokadosalaatin.

Neljälle

  • 2 dl liotettuja valkoisia papuja
  • 2 dl liotettuja ruskeita papuja
  • 5 dl kasvislientä
  • 3 kypsää tomaattia
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Avokadosalaatti

  • 2 avokadoa
  • 2 tl puristettua limemehua
  • 2 tomaattia
  • ½ punasipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • muutama oksa tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Keitä pavut pehmeiksi liemessä. Kalttaa, kuori ja hienonna tomaatit. Lisää tomaatit ja tomaattipyree kattilaan, purista mukaan valkosipuli ja mausta rosmariinilla, suolalla ja pippurilla.

2. Avokadosalaatti: Halkaise avokadot ja poista kivet. Leikkaa puolikkaisiin raitoja veitsellä ja koverra ulos viipaleita lusikan avulla. Sekoita viipaleet limemehun kanssa. Lohko tomaatit, kuori ja hienonna sipuli ja sekoita. Kääntele mukaan oliiviöljy ja mausta suolalla, pippurilla ja korianterilla.

3. Kuumenna papuhöystö ennen tarjoilua, tarjoile avokadosalaatin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!