Avokadot oliivi-katkaraputäytteellä
Muista poimia kaupasta kypsiä, hieman pehmeitä avokadoja, jottet seiso kotona kivikovien hedelmien kanssa vieraiden jo odottaessa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
6 puolikkaaseen
- 3 kypsää avokadoa, puolikkaina
- puristettua sitruunamehua
Täyte
- 1 hienonnettu paprika
- 1 valkosipulinkynsi, puristettu
- noin 10 mustaa oliivia, hienonnettuina
- 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 2 rkl sipulia, raastettua tai hienonnettua
- 1 dl chilikastiketta
- 400 g kuorittuja katkarapuja
- 3 rkl majoneesia
- 2-3 rkl kermaa
- sitruunaa
- cayennepippuria
Valmistusohje
1. Sekoita paprika, valkosipuli, oliivit, ruohosipuli ja sipuli.
2. Lisää chilikastike ja katkaravut.
3. Sekoita toisessa kulhossa majoneesi ja kerma, mausta sitruunalla ja cayennella. Tiputtele sitruunaa avokadopuolikkaille ja täytä ne katkarapuseoksella.
4. Koristele majoneesilla, muutamalla katkaravulla ja oliivilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka