Avokadot oliivi-katkaraputäytteellä

Muista poimia kaupasta kypsiä, hieman pehmeitä avokadoja, jottet seiso kotona kivikovien hedelmien kanssa vieraiden jo odottaessa.

6 puolikkaaseen

  • 3 kypsää avokadoa, puolikkaina
  • puristettua sitruunamehua

Täyte

  • 1 hienonnettu paprika
  • 1 valkosipulinkynsi, puristettu
  • noin 10 mustaa oliivia, hienonnettuina
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 2 rkl sipulia, raastettua tai hienonnettua
  • 1 dl chilikastiketta
  • 400 g kuorittuja katkarapuja
  • 3 rkl majoneesia
  • 2-3 rkl kermaa
  • sitruunaa
  • cayennepippuria

Valmistusohje

1. Sekoita paprika, valkosipuli, oliivit, ruohosipuli ja sipuli.

2. Lisää chilikastike ja katkaravut.

3. Sekoita toisessa kulhossa majoneesi ja kerma, mausta sitruunalla ja cayennella. Tiputtele sitruunaa avokadopuolikkaille ja täytä ne katkarapuseoksella.

4. Koristele majoneesilla, muutamalla katkaravulla ja oliivilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.