Gratinoidut taskuravut chilin kera

Inkivääri ja chili antavat näille gratinoiduille taskuravuille eksoottista makua. Yritä löytää hieman pienempiä rapuja, mikäli ne tarjoillaan alkupaloina. Illalliselle voit valita isompia taskurapuja. Tarjoile ravut leivän kera.

Neljälle

  • 4 keitettyä taskurapua
  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 vihreä paprika
  • ½-1 punainen chili
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • ½ rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • suolaa maun mukaan
  • 1 maustemitallinen mustapippuria
  • 4 rkl maissijauhoja
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Aseta ravut kuori alaspäin leikkuulaudalle. Pistä veitsenkärki kuorta ympäröivään juovaan niin että kuori halkeaa, murra kuori auki. Irrota lihat ja mäti ravusta ja huuhtele kuoret huolellisesti. Murra kynnet ja irrota lihat myös niistä.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Poista siemenet paprikasta ja chilistä ja hienonna ne. Kuumenna öljy keskilämpöiseksi paistinpannulla. Paista sipulia, valkosipulia, paprikaa ja chiliä noin 5 minuuttia. Lisää inkivääri, tomaattipyree, ravunliha ja mäti ja anna lämmetä. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Täytä taskuravunkuoret rapusekoituksella. Ripottele päälle hieman maissijauhoja ja gratinoi uunissa 4-5 minuuttia. Ripottele päälle tuoretta korianteria tai persiljaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!