Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Marinoidut kesäkurpitsat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Näin teet kesäkurpitsasta luontevasti osan kesäistä noutopöytää.

Ainekset

  • 4 hengelle

Raaka-aineet

  • neitsytoliiviöljyä paistamiseen ja maustamiseen
  • 5 pientä kesäkurpitsaa ohueksi viipaloituina
  • pieni nippu tuoreita mintunlehtiä, silputtuna
  • 2 valkosipulinkynttä neljään osaan lohkottuina
  • tilkka valkoviinietikkaa
  • suolaa

Valmistusohje

- Kuumenna neitsytoliiviöljy syvällä pannulla.

- Asettele kesäkurpitsaviipaleet varovasti kuumaan öljyyn ja paista, kunnes ne ovat kullanruskeita.

- Aseta paistetut viipaleet talouspaperille, jotta ylimääräinen öljy imeytyisi pois.

- Laita kesäkurpitsaviipaleet, mintunlehdet ja valkosipulinkynnet kulhoon.

- Mausta neitsytoliiviöljyllä, valkoviinietikalla ja suolalla.

- Sekoita hyvin.

- Poista valkosipulit kulhosta ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Kesäkurpitsa