Marinoidut kesäkurpitsat
Julkaistu
Näin teet kesäkurpitsasta luontevasti osan kesäistä noutopöytää.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 hengelle
Raaka-aineet
- neitsytoliiviöljyä paistamiseen ja maustamiseen
- 5 pientä kesäkurpitsaa ohueksi viipaloituina
- pieni nippu tuoreita mintunlehtiä, silputtuna
- 2 valkosipulinkynttä neljään osaan lohkottuina
- tilkka valkoviinietikkaa
- suolaa
Valmistusohje
- Kuumenna neitsytoliiviöljy syvällä pannulla.
- Asettele kesäkurpitsaviipaleet varovasti kuumaan öljyyn ja paista, kunnes ne ovat kullanruskeita.
- Aseta paistetut viipaleet talouspaperille, jotta ylimääräinen öljy imeytyisi pois.
- Laita kesäkurpitsaviipaleet, mintunlehdet ja valkosipulinkynnet kulhoon.
- Mausta neitsytoliiviöljyllä, valkoviinietikalla ja suolalla.
- Sekoita hyvin.
- Poista valkosipulit kulhosta ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa