Italialainen brunssi: paistettuja munia con scamorza
Tässäpä meille brunssi italialaiseen tyyliin.
4 hengelle
- 5 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
- 2 1/2 kuppia tomaattikastiketta à la "viiden minuutin salsa" -resepti
- 8 munaa
- 6 pientä mozzarella-palloa, puolitettuna
- 6 basilikanlehteä
- suolaa ja tuoretta pippuria
Valmistusohje
Munien tarjoileminen tomaattikastikkeen ja juuston kanssa on elämys, johon ei koskaan kyllästy, ei ainakaan, jos Davidin sanoihin on luottamista. Munat ovat kotoisaa ruokaa.
- Lämmitä oliiviöljy paistinpannulla ja lisää tomaattikastike. Kiehauta.
- Lisää munat. Anna niiden paistua kastikkeessa. Aseta mozzarellat päälle.
- Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia.
- Poista kansi ja lisää lopuksi revityt basilikanlehdet. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku